Są najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam ... Mocno kakaowe, nie za słodkie, nie za suche - idealne! Moje dziecko je uwielbia! Zapraszam do wypróbowania :)
Składniki:
140g masła
60g gorzkiej czekolady
1/2 szklanki ciemnego kakao
3/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
3/4 szklanki cukru
szczypta soli
1. Do garnuszka wkładamy
masło i czekoladę, podgrzewamy cały czas mieszając, aż składniki się roztopią.
Dodajemy kakao i mieszamy, masę odstawiamy do ostygnięcia.
2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz sodą.
3. Do jajek dodajemy cukier oraz szczyptę
soli i dokładnie mieszamy.
4. Następnie wlewamy przestygniętą
masę czekoladową i znowu mieszamy.
5. Do masy mieszając, dodajemy połowę mąki.
6. Następnie dodajemy jogurt i resztę mąki i znowu mieszamy do połączenia składników.
7. Ciasto przekładamy do foremek na
muffinki
8. Pieczemy około 20-21 minut na funkcji termoobieg w
temperaturze 160 stopni.
Babeczki przed pieczeniem można jeszcze wypełnić ulubionym nadzieniem np. wiśniowym ...
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz